Με επιτυχία η εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Κέρκυρας Περιοδεία του γραμματέα του ΜΕΤΑ

15181540_345626595798245_2796825025458496720_n

Με τη συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς χώρους, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η συζήτηση – εκδήλωση που διοργάνωσε η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Κέρκυρας, με ομιλητή το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση, σήμερα Τετάρτη 23 Νοέμβρη. Στο επίκεντρο τα εργασιακά και οι ανατροπές στα κεκτημένα του κόσμου της εργασίας που σχεδιάζουν κυβέρνηση και δανειστές να φέρουν (ομαδικές απολύσεις, υποκατάστατο μισθού, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου με αιχμή την κατάργηση ουσιαστικά της απεργίας κ.λπ.), αλλά και το πλαίσιο εισήγησης και θέσεων του ΜΕΤΑ για τη 2η Συνδιάσκεψη της παράταξης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κέρκυρα,ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλη της παράταξης περιόδευσαν σε χώρους εργασίας και συναντήθηκαν με εργαζομένους από τα σουπερμάρκετ «Μαρινόπουλος», του ΚΕΠ, της Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου.

Όπως τους επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γ. Χαρίσης, οι εργαζόμενοι πρέπει πλέον να περάσουν από την αμυντική στάση στην επίθεση και η απεργία της 24ης Νοέμβρη πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με προοπτική κλιμάκωσης της τις ημέρες που θα συζητιούνται στη Βουλή τα αντεργατικά μέτρα. Για αυτό, και η δικαιολογημένη απογοήτευση από τη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για να πάρουν τη ρεβάνς οι δανειστές, οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους κατεστημένο σε Ελλάδα και Ευρώπη, απέναντι σε ό,τι κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

Τους κάλεσε, δε, να μην ακολουθούν τις μνημονιακές – συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν ταχθεί εδώ και καιρό με τον ταξικό αντίπαλο, με αποκορύφωμα τη σύμπλευσή τους με το «μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιούλη 2015, αλλά να συμμετέχουν ενεργά στη στη συγκρότηση κοινού αγωνιστικού μετώπου με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια στρώματα, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας και όλων όσοι τα υπηρετούν και τα εφαρμόζουν, τη γενίκευση της πάλης για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση και τον εργατικό-κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την προώθηση ενός προγράμματος παραγωγικού μετασχηματισμού υπέρ του λαού, καθώς και τη σύγκρουση με την «ιερά συμμαχία» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τους κάλεσε να αγωνιστούν, για την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

Σχολιάστε